Léčivé účinky zpěvu 2

28.06.2014 02:36

Védská moudrost praví - Nada Brahma – Svět je Zvuk. Současná věda to potvrzuje. Každá hmota je shlukem vibrující energie. Elektrony, protony, atomy molekuly, vše má svojí frekvenci, vše má svůj tón. Celý vesmír zní – souhvězdí, galaxie, hvězdy, planety. I nám dosažitelný svět má své zvuky, frekvence a tóny. Zní moře, zní skály, zní stromy, zvířata.

Každá buňka našeho těla má svůj tón, každá soustava, každý orgán. Když je to zdravé, tak to spolu navzájem ladí – to je ta „harmonie“ Naopak cokoliv je v nepořádku, z toho akordu trčí, nepasuje to tam, je to neharmonické. Co s tím? Vyladíme to. Jak? Máme přece univerzální nástroj – hlas.

Náš hlas může být přímým projevem duše, stejně tak medicínou pro naše tělo, a současně je nástrojem komunikace se světem, bytostmi, i Universem. Co se týče léčení, hlas může sloužit jako nástroj diagnostiky, i jako samotné léčivo.

Hlas o nás prozrazuje víc než bychom si mysleli. Už po několika slovech poznáme, zda se druhý cítí uvolněně, nebo zda je nervózní. Podle hlasu lze dokonce i diagnostikovat tělesné neduhy. Jakákoliv nerovnováha v organismu se projeví na barvě hlasu - některé frekvence jsou slabší a některé dokonce chybí. Je možné tyto frekvence do těla cíleně dodat a problém tak léčit. Existují již počítačové programy, které do nahrávky vašeho hlasu přidají právě tyto chybějící frekvence, a léčení pak spočívá v samotném poslechu těchto nahrávek.

To samé ale můžeme zvládnout sami za pomoci intuice, naslouchání a citlivosti. Je to normální a přirozené. Všichni jsme to uměli. Není to složité, dělá to každé mimino...